Keistimewaan Produk AGEL


Teknologi Gel adalah suatu inovasi terbaru teknologi pengambilan makanan tambahan menggantikan bentuk2 lama seperti pil, kapsul,serbuk (tepung) dan jus. Ianya umpama bertukar dari menggunakan talipon bertali yang besar kepada talipon bimbit ataupun mendengar musik dengan kaedah lama menggunakan piring hitam kepada bentuk yang sangat sempurna menggunakan ipod. Begitulah analogi teknologi gel yang sedang diperkenalkan ini. Gel nutrisi adalah satu bentuk baru sumber nutrisi makanan tambahan yang dipatenkan hasil dari kajian Saintis Syarikat Agel Enterprises.

Produk Agel bukan sahaja mendapat sijil HALAL tetapi juga mendapat sijil Anti-doping dari World Anti-doping Agency. Kesemua produk Agel menerima sijil Anti-doping dan dengan itu bebas dari 28 jenis bahan kimia terlarang termasuk ubat peransang dan juga steroid. Dengan sijil ini juga, semua produk Agel boleh diambil oleh ahli2 sukan dan mereka tidak perlu bimbang mengenai ujian mengesan ubat2an terlarang di dalam badan mereka. Pengiktirafan ini melayakkannya menjadi produk makanan tambahan yang bertaraf dunia ( "world class").
Keterangan rajah : Ilustrasi di atas ini menunjukkan model gel yang mengandungi bahan2 nutrisi di dalamnya.

Gel dibentuk oleh molekul polisakarida yang merupakan rantai karbohidrat yang panjang dan berbelit-belit. Polisakarida tidak mudah diserap ke dalam aliran darah. Ianya boleh juga bertindak sebagai bahan pelawas dan dikatakan dapat memperbaiki sistem penghadaman dan pergerakan usus. Rantai polisakarida ini mempunyai banyak molekul hidroksil di hujungnya. Molekul hidroksil ini boleh menarik air dan apabila air ditarik ke dalamnya, gel akan mengembang. Jika ianya dicampur dengan air, air akan menjadi pekat dan jika pada suhu sejuk, air yang mengandungi gel tadi akan menjadi separa beku seperti agar2.

Di celah-celah jaringan polisakarida ini terdapat ruang2 yang dinamakan persekitaran mikro (microenvironment). Bahan-bahan seperti vitamin, bahan galian, bahan nutrisi , herba dan bahan2 semulajadi yang aktif akan dimasukkan secara sekata ke dalam persekitaran mikro ini dan bahan2 ini akan menerima kelembapan dan larut di dalamnya. Kandungan bahan2 ini akan menjadi sekata semasa proses percampuran. Apabila gel2 ini di ambil , ianya akan menerima air di dalam usus dan dengan mudah bahan2 nutrisi yang terperangkap tadi akan terlepas keluar dan menyerap masuk ke dalam aliran darah dengan cepat. Begitulah istimewanya teknologi gel nutrisi ini.
APAKAH KELEBIHAN TEKNOLOGI GEL ?

1.Polisakarida menghasilkan gel dan persekitaran mikro yang berasaskan air.
2.Gel mempunyai indek glisemik yang rendah dan rendah lemak.
3.Kandungan serat di dalamnya memperbaiki sistem penghadaman, mengurangkan penyerapan kolestrol, mengurangkan gula darah dan sesuai diambil oleh pesakit diabetes ataupun kencing manis.
4.Bahan nutrisi di dalamnya disebarkan secara sekata.
5.Bahan-bahan aktif di dalamnya telah mengalami hidrasi
6.Air tidak diperlukan semasa mengambil gel
7.Percampuran tidak perlu dilakukan
8.Tindakan lebih cepat
9.Proses penyerapan adalah lebih baik
10.Bahan-bahan aktif di dalam gel, di simpan di dalam persekitaran mikro.
11.Gel adalah selamat dan tidak memudharatkan.
12.Agel adalah sedap , senang diambil dan tidak mempunyai perasa dan pewarna tiruan.

13.Potensi masa depan teknologi gel ini adalah sangat besar kerana hampir semua jenis bahan makanan serta ubat-ubatan dapat dimasukkan ke dalam matrik gel dan mungkin satu hari nanti anda akan dapati kebanyakan ubat-ubatan akan dihasilkan di dalam bentuk gel.KELEBIHAN PRODUK AGEL DI DALAM BENTUK PAKET


1.Mudah dibawa ke mana-mana, mudah digunakan dan senang diambil
2.AGel nutrisi adalah sedap
3.AGel tidak perlu digoncang
4.Setiap paket gel adalah sama dari segi kuantiti dan dos bahan-bahan aktifnya.
5.Setiap individu dari kanak-kanak dan orang tua suka mengambil Agel.
6.Kanak2 amat menyukainya.
7.Agel tidak perlu disejukkan
8.Bila disejukkan , ia boleh menjadi seperti bahan pencuci mulut
9.AGel adalah lebih seperti bahan makanan.

Kotak Pertanyaan Sahaja. Untuk Pengiklanan, dijemput ke shoutbox biru di bawah.


ShoutMix chat widget

Kawan-kawan yang dihargai, terima kasih diucapkan atas penyertaan anda

Maklumat Tetamu

Iklankan Perniagaan Anda.Pertanyaan Produk di shoutbox hijau di atas.


ShoutMix chat widget
 

Sihat Bersama AGEL Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery